Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

A június 27-i Fókusz műsorban elhangzott tévhitek

avagy mire képes a nézettség-vadászat?

2019. július 01. - langelaszlo

A június 27-i RTL Klub Fókusz c. esti műsorában elhangzott tévhiteket és cáfolataikat vesszük sorban.

A médiában fontos elv az objektivitás, a kiegyensúlyozott és hiteles tájékoztatás.

Sajnos mondanunk sem kell, hogy a műsor készítői nem konzultáltak velünk és elzárkóztak az előzetes szakmai egyeztetéstől, amikor felhívtuk őket a műsor leadása előtt.

- a főszereplő ezt mondja a kamerákba:"sem a képzésem során, sem az auditálások során nem találkoztam semmilyen olyan tényezővel, amely a vallásosságra utalna." Szomorú, hogyan lehet ilyet mondani a TV-ben 2019-ben. Az auditálás maga egy vallásos gyakorlat, nem beszélve a vallásos írásaink tanulmányozásától a hitrendszerünkig. A legnagyobb magyar vallástudósoknak is érdemes hinni, pl. Máté-Tóth Andrásnak, aki a Szcientológiáról szóló könyvében ezt kivesézi. Ezen cikkeinkben ezt már megválaszoltuk.

- a műsor próbálja győzködni a nézőket az ártalmasságunkról. Tényleg igaz ez? Nézzük meg, mit mondanak saját maguk a szcientológusok. A magyarországi több ezres, boldog és elégedett vallási közösségünk ennek a ékes cáfolata.

- megint sikerült előhozni azt a sokszor cáfolt tévhitet, hogy L. Ron Hubbard mondta volna a sok pénz = alapítsd vallást mondatot. Ezt már korábban cáfoltuk ebben a cikkben.

- előjön az a képtelen tévhit is, hogy az egyház "nem ritkán családokat szakít szét", cáfolata ezekben a cikkekben olvasható, és a TV-ben szereplő boldog szcientológus családokat érdemes megtekinteni.

- a Hídon csak fizetős tanfolyamokkal lehet feljebb jutni. Nem igaz. Számos ingyenes képzésünk létezik, pl. Önkéntes lelkész tanfolyamok, online elvégezhető tanfolyamok, stb. Nagyon sok magyarországi könyvtárban ott vannak a könyveink, amelyeket el lehet olvasni. A Scientology TV is sok hasznos anyagot tartalmaz. Tehát nincs híja az olcsó, gazdaságos árú vallási szolgáltatásoknak, amelyeket bárki megengedhet magának. Ezenkívül a munkatársak ingyenesen mehetnek fel a Hídon. Létezik az ingyenes koauditálás (egymást, kölcsönösen auditálni) lehetősége is.

- kijelentik azt is, hogy a fájdalomcsillapítók tiltva vannak az egyházban. Nincsenek egyáltalán tiltva, orvosi kezeléseket és gyógyszereket használunk. Ennek magyarázatául lásd például ezt a cikket és azt a hivatalos írást.

- az "önmagukat egyházként nevezik": a törvény alapján ez a nevünk.

De miért terjesztette ez a műsor ezeket a sokszor cáfolt tévhiteket, érzelmileg kiszínezve? Erről érdemes lenne a műsor készítőit megkérdezni.

Mottónk: ha rólunk van szó, minket kell megkérdezni.

 tr.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314920884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpiii 2019.07.08. 20:41:20

Lehet már kommentelni?
süti beállítások módosítása