Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

"Lehúzás, lenyúlás, kifosztás"? hamis jelzők, de mi zajlik pontosan?

2019. június 06. - langelaszlo

TÉVHIT: A Szcientológia "lehúzza" az embereket, "lenyúlja" a pénzüket, "kifosztja" a híveket, tönkreteszi a hozzá fordulókat anyagilag, stb.

Ha ilyeneket olvasol, vagy hiszel rólunk, akkor egy ravasz és gonosz érzelmi csapdát láthatsz. És igen szerencsésnek tekintheted magad, mert bemutatom neked ennek a csapdának a felépítését, és megértheted ezt.

Ez egy gyakori elképzelés, amelyet ránk mondanak. Ez a tévhit az egyik leghamisabb, legigazságtalanabb elképzelés, amellyel egyszerűen szándékosan próbálják érzelmileg manipulálni az embereket az egyházunk ellen

Ezt részletesen el fogom magyarázni.

De mit is jelentenek ezek a szavak pontosan? Azt jelentik, hogy valaki be lett csapva, nem kapott cserét a pénzéért.

Maguk a szavak szleng szavak, érzelmileg töltött, pejoratív szavak, melyeket könnyű ráragasztani valakire. Aki ezt olvassa, rögtön negatív érzeteket kapcsol a dologhoz, ez szinte elkerülhetetlen. 

Tehát kiváló eszköz ellenségek, gonosz emberek, valamint bulvár újságírók kezében, akik nem gonoszak, ez a hivatásuk. 

Aki ilyen szavakat használ, az manipulatívan általánosít. Nem pontos dologról beszél, hanem egy általánosságot mond, ami egyszerűen egy sárdobálás, nem tények és megvizsgálható adatok.

Álljunk meg egy pillanatra: ki manipulál érzelmileg kicsodát? MI tesszük ezt vajon, vagy akik ezt mondják rólunk?

A tapasztalatom az, hogy kétfajta ember próbálja ezt az érzelmi ügyeskedést használni: 

- a bulvár újságíró. Ő az, akit csak a szenzációhajhászás érdekel, a kattintások száma, a nézettség, és ezért ilyen szavakkal, kifejezésekkel dolgozik. Nem nagyon érzi a súlyát, hogy kit sároz be, nincsenek etikai korlátok, az Újságíró Kódex csak fali dísz, a helyreigazítási kérésekre nem válaszolnak. Ezt tanulta a főszerkesztőjétől. Az emberek pedig falják a bulvárt, legyen az TV vagy újság, nem keveseknek ez a "napi betevője".

- az adott ügynek rosszat akaró emberek. Ők okosan kigondolják, hogy ezek a szavak összeköthetőek velünk, mivel vannak olyan vallási szolgáltatásaink, amelyekért adományokat kérünk. Mindenki, aki sok pénzzel foglalkozik, bele fog ebbe a vádba futni, mert az embereknek sok problémájuk van a pénzzel, annak bármilyen elvesztésével.

Vizsgáljuk meg ezt alaposan, részletesen.

Azért köthető össze velünk, mert néha sok pénzzel foglalkozunk, ez tudott rólunk, sokszor sikeresek vagyunk a pénzügyekben. Nagyon sajnáljuk. A világ sok részén ez erény, vannak olyan kultúrák, ahol ez vádpont, de legalábbis gyanús. Mi erre büszkék vagyunk, mivel a céljainkat így tudjuk elérni, csak pénzzel lehet embereknek segíteni.

Érzelmileg manipulálunk? Nem jobban, mint egy mosolygós lángos-árus lány, akitől szívesen vásárolsz. Minden ember, aki elad valamit, tudja, hogy milyen fontos az affinitás, a bizalom elnyerése. Így működik ez. Attól szívesen vásárolunk, akivel érzelmileg egy hullámhosszon vagyunk. Nálunk is így megy ez, mint minden más helyen. Nincs nálunk semmilyen más emocionális manipuláció, csupán mosolygós, megértős munkatársak. :) 

Ezt be lehet állítani "érzelmi manipulációnak", "erőltetésnek", és ilyeneknek, de szerencsére távolról sem az. Nem igaz az állítás, de sajnos mindenkire rátehető ez a címke, aki sok pénzzel foglalkozik.

Nálunk azért fizetnek a vallási szolgáltatásokért, mert számukra szimpatikusnak tűnnek, és ha jó volt az elvégzett szolgáltatás, az emberek azért fizetnek be a következőre. Nem kötelező nálunk adományokat adni. Ez mindenkinek az önálló döntése.

Minden szolgáltatásunk után alaposan megvizsgáljuk, elégedett volt-e a személy. Nincs a világon még egy olyan szervezet, amelyik ennyire teljes minőségbiztosítással rendelkezik.

A másik fontos tényező az, hogy nagyon sok olcsó vagy ingyenes szolgáltatásunk van, pl. Önkéntes lelkész tanfolyamok, Életjobbító kurzusok, online elvégezhető tanfolyamok, stb. Nagyon sok magyarországi könyvtárban ott vannak a könyveink, amelyeket el lehet olvasni. A Scientology TV is sok hasznos anyagot tartalmaz. Tehát nincs híja az olcsó, gazdaságos árú vallási szolgáltatásoknak, amelyeket bárki megengedhet magának.

Ha valaki nálunk nem elégedett, visszakaphatja a pénzét. Amelyet minden alkalommal vissza is fizetünk, ez is szilárd egyházi irányelvünk, évtizedek óta.

A másik tény az, hogy történhet természetesen pár hiba nálunk is, mint ahogy más szervezeteknél is. Amelyeket viszont igyekszünk azonnal rendbe hozni.

Érdemes ezt is átgondolni: miért van nálunk csak Magyarországon 4-5000 stabil, boldog tag? Akik a szociológiai felmérések szerint stabilan, hosszú évek és évtizedek óta tagok nálunk, és elkötelezettek? Akik az üzleti életben piacvezetők? Stabil, boldog családok? Lásd a Szcientológia TV műsorait, ahol saját szemeddel láthatod a szcientológusokat.

Mire költi az egyházunk a befizetett adományokat?

Egyházunk teljesen önfenntartó mindenhol a világon, a hívek adományai tartják fenn. Ez Amerikában teljesen elfogadott és minden egyházra vonatkozó dolog, hogy a hívek adományaiból tartsák fenn magukat. Emiatt igyekezniük is kell, hogy a híveket jól szolgálják.

Hazánkban folytatjuk ezt az adományt, mivel nem kapunk állami támogatást, mert nem vagyunk benne a 28 "bevett" egyház listájában. A többi bevett egyház komoly állami támogatásokat kap. A kisebb, nem bevett egyházak saját erejükből tartják fenn magukat és a hívek adományaiból.

A hívektől kapott pénzt a vallási szervezetünk fenntartására és egyházi szolgáltatásokra költjük, valamint a vallásunk terjesztésére. 

Összefoglalva: vedd észre kik és miért mondják ezt. Nézz az ilyen állítások mögé, vizsgáld meg ezt részletesen.

 

manipulacio1.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr8814882292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása