Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

A szcientológus címke ragasztgatása hamisan az elítélendő emberekre

2019. június 03. - langelaszlo

TÉVHITEK: "Szcientológus volt Charles Manson amerikai gyilkos." és "A klór-dioxidot, mint gyógyszert először egy szcientológus vezette be a köztudatba, Jim Humble amerikai szélhámos, közel húsz évvel ezelőtt."

Sajnos bizonyos újságírók a puszta szenzációhajhászás miatt, a kattintások növelése céljából, nem riadnak vissza valótlanságok közlésétől.

Ezekkel a kijelentésekkel több probléma is van.

1. Az egyik baj az, hogy egyszerűen nem igazak vagy legalábbis erősen vitatott, ferdített sztorikról van szó.

2. A másik az, hogy a cikkek írója szándékosan és valótlanul megpróbálja a Szcientológiát összekapcsolni valamilyen nagyon elítélhető személlyel. Miért teszi ezt? Azért, hogy többen olvassák a cikkét?

3. A harmadik pedig még jobban bizonyítja a szándékosságot: miután jeleztük az újságíróknak a tévedésüket, néhányan nem hajlandóak ezt helyreigazítani.

4. A negyedik pedig a címkézés ténye: mikor láttuk a sajtóban ezt leírva: "letartóztatták a református betörőt", vagy "a buddhista könyvelő csalást követett el". Mert mi köze van a személy vallásának ezekhez a tettekhez? Nyilván semmi és ez értelmetlenség. Akkor miért kapcsolják hozzá a Szcientológiát ezekhez az emberekhez, ráadásul szándékosan és hamisan? Ez egy abszolút elítélendő és hazug gyakorlat, amely egy közösséghez próbál negatívumokat hozzákapcsolni.

Mi a korrekt adat velük kapcsolatban?

Charles Manson (1934-2017): amerikai gyilkos és szektavezér volt. Egy nagyon kis ideig foglalkozott Szcientológiával a börtönben elítéltként, de előtte sohasem, ezért erős ferdítés őt szcientológusként beállítani, mint gyilkost. Lásd itt és itt a helyes forrásokat. Az nagyon dicséretes, hogy elítéltként a Szcientológiát kipróbálta (de akár más valláshoz is fordulhatott volna), de a fontos az, hogy semmi köze nincs a szcientológia vallásnak a tetteihez. Ha ő katolikus vagy református vallású lett volna, annak sem lett volna köze a bűncselekményeihez.

Jim Humble: amerikai író, aki vitatott orvosi gyógyítási téziseket adott ki. Az Index egy cikket is írt róla. Cáfolat: Még ez az angol Wikipedia oldal is úgy ír róla, hogy "korábbi szcientológus". Ebben a 2016-os interjúban, maga Jim Humble mondja ezt: "Már 35 éve otthagytam a Szcientológiát és nem foglalkoztam vele azóta." Tehát Jim Humble kb. 1981 körül már nem foglalkozik vallásunkkal és 2006-ban írja meg a vitatott könyveit. Ezért hazugság az, hogy ő szcientológusként írta ezeket.

A tanulság az, hogy járjunk utána az adatoknak rendesen és isten ments, hogy negatívan és általánosítva címkézzünk, ezáltal lejáratva vallásokat, közösségeket.

mansonb33920_8-14-17_cropped.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114877182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása