Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

A társadalomjobbító szervezeteinknek mik a valódi tevékenységei?

2019. augusztus 17. - langelaszlo

Tévhit: Néha azt állítják a szcientológusok által vezetett társadalmi szervezetekre, hogy azok "fedőszervezetek".

Nézzük meg, miről is beszélünk, mi a pontos jelentése annak a szónak, hogy "fedőszervezet"?

A Magyar Értelmező Szótárban van erre egy meghatározást, a fedőszerv szónál. 

Fedőszerv: (Politikában) Olyan (törvényes) szerv(ezet), amelynek a leple alatt illegális tevékenységet folytatnak.

Mi ténylegesen ezen társadalmi szervezetek fő célja, tevékenységei?

Ezen szervezetek a társadalom főbb problémáira nyújtanak hasznos, nem vallásos válaszokat. Az alapcéljuk az emberek segítése. Pl. az Alkalmazott Oktatástan egyszerűen az oktatás színvonalát szeretné emelni és ezen tevékenykedik. A Drogmentes Maraton pedig a drogokkal kapcsolatos felvilágosításon dolgozik, megelőző oktatási tevékenységet végez.

Mit tesznek valójában, terjesztenek vallást, toboroznak híveket?

Nem terjesztenek vallási alapelveket, nem toboroznak híveket. Erre a kezdetektől kezdve nagyon vigyáztak és nem is történt ilyen tudomásunk szerint. Erre temérdek bizonyíték van, néhányat említenék:

- Alkalmazott oktatástan: a tevékenységeik során soha nem térítenek, nem beszélnek vallási elvekről. A tanulási technológiát terjesztik, amelyet L. Ron Hubbard írt le, de az nem a szcientológia vallás része, hanem Hubbard alapvető filozófiai munkásságához tartozik. Nem vallási hitelvek ezek, hanem "hogyan tanuljunk" technikák.

- Drogmentes Maraton: miközben az egész országban drogfelvilágosító munkát végeznek, nem térítenek, nem terjesztenek vallásos elveket, nem toboroznak híveket. Néhány hazugságon alapuló sajtóhír próbálta ennek ellenkezőjét sulykolni, de soha nem tettek ilyet. Ezt nemcsak mi mondjuk, hanem az összes iskola is, ahol 16 év alatt megfordultunk.

A nemzetközi egyházunk weboldalán található egy kiváló cikk erről, érdemes elolvasni, ebből idézek:

Tagadhatatlan, hogy a kábítószer-fogyasztás, az írástudatlanság és az erkölcsi hanyatlás – nem is szólva a természeti és mesterséges katasztrófákról – az egész bolygón pusztítást és szenvedést okoz. Ezek a katasztrófák azzal fenyegetnek, hogy szétzilálják a társadalom szerkezetét, és a világ számos részén már helyrehozhatatlan károkat okoztak.

Ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni ezekkel a gyakorlatilag apokaliptikus helyzetekkel, szembetűnően hiányoznak a hatékony megoldások. L. Ron Hubbard éppen ezért több évtizedes, az elme és a lélek feltárására folytatott kutatása során olyan módszereket is kifejlesztett, amelyekkel fel lehet lépni a világunkat fenyegető válságok ellen.

A szcientológusok annak érdekében, hogy ezekkel változást idézhessenek elő, állandó központokat finanszíroznak, amelyekből exportálják e módszereket, és széles körű mozgalmakat indítanak el az erkölcsösség, az írni-olvasni tudás, a drogmegelőzés és a drogrehabilitáció nevében.

 
truth.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr9515007480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása