Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Szektakérdés kibontva

2019. május 07. - langelaszlo

TÉVHIT: "A Szcientológia egy szekta."

A „szekta” szót általában becsmérlő értelemben használják, és titkos vagy zárt csoportot értenek alatta, korlátozott tagsággal és rejtélyes tanokkal. A vallástudósok rámutattak, hogy ez a kifejezés szinte teljesen elvesztette jelentését, hiszen mai használata a minden vallással szemben egyre növekvő előítéleteket tükrözi. (forrás)

Angolul a témáról egy nagyobb írás itt.

Tehát először is ez a szó becsmérlő és előítéletet tükröz. 

Bontsuk fel a meghatározást: A Szcientológia titkos vagy zárt csoport? Aligha. A világszerte működő nyitott missziókkal és nagyobb szervezetekkel, a Scientology Network TV csatornával, a már 15-20 éve működő rengeteg weboldallal az egyik legnyíltabb csoport vagyunk.

A tagságunk nyitott mindenki számára.

A könyveink érthetőek, a 18 alap Szcientológia könyv teljes szójegyzékkel ellátva, bárki számára érthető tanokat, gyakorlatokat írnak le.

A budapesti központi szervezetünkbe és az egész országban megtalálható misszióinkba bármikor be lehet menni, és rendezvényeket, nyílt napokat is rendszeresen szoktunk tartani. Ezekről a Szcientológia Egyház Facebook oldalán lehet értesülni.

religious-organisations-types.png

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr8114813896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.05.15. 11:31:39

Te vagy Laci12 amásik blogról? Ha nem, akkor nyomoztok már utána? Milyen büntetést fog kapni? Miért tiltjátok a szcientológusoknak bizonyos weblapok olvasását? Hogyan egyeztethető ez össze a szabadságjogokkal és azzal, hogy "az az igaz, ami a számodra igaz"?

langelaszlo 2019.05.15. 11:36:53

Én nem szólok hozzá Laci12 néven sehol máshol sem. Nem nyomozunk sem Laci12 sem más után, és mivel nem vagyunk rendőrség és bíróság, lehetséges büntetésekről sem tudok beszámolni. :) :) Mi egyház vagyunk, vallási tevékenységekkel.
Az "az igaz, ami számodra igaz" elve érvényes nálunk teljesen. Tévhit, hogy bizonyos weboldalak olvasását általánosan tiltanánk a szcientológusoknak. Én nem tapasztaltam ilyet. Egyéni esetek mindig lehetnek, de akkor sem mi "tiltjuk". Példa: valaki az interneten zaklatott lesz, mert mondjuk horrorfilmeket néz. Nyilván kérni fogjuk, hogy ez mellőzze, mert neki nem tesz jót ez. Általában ezzel nem szokott lenni semmi probléma.
süti beállítások módosítása