Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Hisznek Istenben a szcientológusok?

2019. június 01. - langelaszlo

TÉVHIT: "A Szcientológiában nincs Isten, és nem hisznek benne a szcientológusok." 

Erre legalapvetőbb leírás a nyolc "dinamika" leírása, ami itt található meg részletesen:

https://www.szcientologia.org.hu/what-is-scientology/basic-principles-of-scientology/eight-dynamics.html

Egy idézet ebből az írásból:

Nyolcadik dinamika késztetés a VÉGTELENKÉNT való létezésre.

A nyolcadik dinamikát közkeletűen Istennek, a Legfelsőbb Lénynek vagy Teremtőnek is nevezik, de helyesen mint végtelent határozhatjuk meg. Valójában magában foglalja a minden mindenségét. Ezért mondta L. Ron Hubbard, hogy „az ember csak akkor fogja felfedezni a valódi nyolcadik dinamikát, amikor annak teljességében eléri a hetedik dinamikát”.

Egy másik írás így fogalmaz:

A Szcientológiában Isten fogalma a Nyolcadik dinamikaként(késztetés a végtelenként való létezésre) jut kifejezésre. Ezt Legfelsőbb Lényként is szokták azonosítani. A Nyolcadik dinamika, a Szcientológia Isten-fogalma az egyetemes túlélés legtetején helyezkedik el. 

A zsidó-keresztény eredetű vallásoktól eltérően a Szcientológia Egyháznak nincsenek Istennel kapcsolatos dogmái, vagyis bizonyítás nélkül elfogadandó, kötelező hittételei, amelyek elfogadását az Egyház elvárná a tagjaitól. A Szcientológia ebben a kérdésben nem várja el az egyéntől – mint ahogy egyetlen más tanításával kapcsolatban sem –, hogy kizárólag hit alapján fogadjon el valamit. Ahogy az illető szellemi tudatossága növekszik a Szcientológia auditálás és képzés során, az összes dinamikáról saját bizonyosságot szerez. Ennek megfelelően a személy csak akkor szerez teljes megértést a Nyolcadik dinamikáról (végtelen) és a Legfelsőbb Lényhez fűződő viszonyáról, ha teljes egészében eléri a Hetedik dinamikát (szellemiség).

 Én nem tapasztaltam a szcientológus közösségben sem, hogy ne hinnénk a Teremtőben. A tagjaink különböző módon és mértékben hisznek a Legfőbb lényben, de ami közös bennük: a vallásunk tanulmányozásával és a szellemi tanácsadással (auditálás) haladnak felfelé, hogy egyre jobban megértsék az életet és a dinamikákat.

 

isten.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314874014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása