Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

A Szcientológia egy sci-fi vallás?

2019. május 10. - langelaszlo

TÉVHIT: "A Szcientológia egy sci-fi vallás, hisz az UFO-kban és az idegen lényekben, stb."

A Szcientológusok nagyra tartják az alapítójuk, L. Ron Hubbard írói munkásságát

Hubbard sokféle műfajban alkotott, köztük kiváló sci-fi regényeket is írt, pl. a Háború a Földön és a Földi küldetés regényeket, stb.

Mint ahogyan nem mondjuk azt, hogy a kereszténység az ácsok vallása, és a háztetőkről szól, mert Jézus állítólag ács volt, ugyanígy a Szcientológiára sem igaz ez az összehasonlítás.

A Szcientológia kialakulásában, az alapvető vallási írásokban semmi sci-fi nincs, mivel a lélekkel (thetán) és a képességeivel foglalkozik.

A Szcientológia szónak sincs köze a sci-fihez. Szcientológia: scio (latin) = „tudás, a szó legteljesebb értelmében”, logosz (görög) = „-tan”. Ezért a Szcientológia azt jelenti, hogy „tudjuk, hogyan tudjunk”.

Akkor mi a Szcientológia lényege?

A Szcientológia a 21. század vallása. Bizonyos alapigazságokból kiindulva hatalmas tudást ölel fel. Ezen igazságok közül a legelső: az ember szellemi lény, olyan képességekkel felruházva, amelyek jóval felülmúlják azokat, amiket rendszerint elképzel. Nemcsak hogy képes megoldani saját problémáit, elérni céljait és tartós boldogságot szerezni, hanem olyan új tudatossági állapotokat is elérhet, amelyekről még csak nem is álmodta soha, hogy létezhetnek.

Valamilyen formában minden nagy vallásban megvolt a szellemi szabadság reménye – ez egy olyan állapot, amely mentes az anyagi korlátoktól és a szenvedéstől. A kérdés mindig az volt ennek kapcsán, hogy hogyan érjen el az ember ilyen állapotot, különösen ha egy őrjöngő és gyakran lehengerlő társadalom közepén él.

Noha úgy tűnik, hogy a modern élet a problémák végtelenül komplex sorát hozza létre, a Szcientológia fenntartja azt, hogy a megoldások ezekre a problémákra alapvetően egyszerűek, és hogy minden egyes ember hatókörén belül vannak. Nehézségek a kommunikációban és az emberi kapcsolatokban, gyötrő bizonytalanság, önbizalomhiány, kétségbeesés – minden emberben eredendően megvan a lehetőség arra, hogy megszabaduljon ezektől és sok egyéb gondtól is.

A Szcientológia egy utat ajánl a nagyobb szabadság felé.

 scientology_symbol_logo.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr5814819550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LeilaX 2019.05.15. 11:44:44

Olyan regota vagy szcientologus allitasod szerint. Te hallotal mar a szcientologiaban Xenurol? Te 1990 ota mar elerted az OT3 szintet?

langelaszlo 2019.05.15. 11:48:55

A blog a tévhitekről szól, és nem az én személyemről, pl. az eset állapotomról, családomról, stb. ezért az engem érintő kérdésekre majd eldöntöm, válaszolok-e, jó? :)
Nem, a szcientológiában nem hallottam még a Xenuról. Nyilván sajtóban igen.
A szcientológia vallásának nem része a sci-fi, Xenu, és ebben való hit. Ez teljes kamu. Gyere be az orgba, és nem fogsz találni olyan könyvet, tanfolyamot, előadást, ami ilyenekről szólna. A magasabb szintek anyagait tiszteletben tartjuk és nem beszélünk róla. Mint ahogy léteznek más vallások is, amelyeknek vannak haladó írásaik, amiket a kezdőkkel nem osztanak meg.
süti beállítások módosítása