Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Orvosi kezelésekben részt veszünk?

2019. május 07. - langelaszlo

TÉVHIT: "A szcientológusok elutasítják a hagyományos orvosi kezeléseket, nem hisznek az orvostudományban, minden betegséget pszichoszomatikusnak ("lélek által okozott" ) gondolnak."

Pár éve azt hittem, hogy már ezen túl vagyunk, de megint és megint előjön ez a tévhit.

Ez az adat arra alapul, hogy a Dianetika szerint a testi betegségek nagy része "lélek által okozott", és a szcientológusok nagyon szívesen megkeresik a lelki okokat, ahelyett, hogy csak automatikusan kapkodnánk be a gyógyszereket.

Az egyház minden fizikailag beteg embert először egy orvoshoz küld el. Ez már sok-sok éve így van, mivel tudjuk, hogy léteznek testi betegségek, amelyeket az orvosok meg tudnak gyógyítani.

A vallásunk része az "asszisztok"-nak nevezett eljárások, amelyeket beteg vagy sérült embereken alkalmazunk, hogy a személy jobb kommunikációba kerüljön a testével. Az asszisztokat csak elsősegély után és orvosi kezelésekkel együtt lehet alkalmazni.

Egy kiváló írás található itt erről: https://www.szcientologia.org.hu/faq/scientology-attitudes-and-practices/scientology-view-on-medical-care.html

fiatal-orvosok.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414811826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.05.15. 11:27:08

Szóval akkor nem gyógyitotok betegségeket? Tom Cruise akkor miért turnézza a világot azzal, hogy rögtön elmúlt a diszlexiája, amint szci lett? És hogy lehet, hogy van magyar OTV-ös, aki még mindig diszlexiás?

langelaszlo 2019.05.15. 11:29:56

Tom Cruisenak a vallásnak köszönheti ezt a nyereségét. De ez nem gyógyítás. Nézz utána, hány ezer embernek javult az állapota, hogy egy valláshoz csatlakozott, emiatt a testi dolgai is javultak. De az, hogy kinek milyen testi állapota javul, arra nincsenek ígéreteink.
süti beállítások módosítása