Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Mi az "agymosás" és mi nem?

2019. május 08. - langelaszlo

TÉVHIT: "A Szcientológia "agymosás"-t végez az embereken."

Ahhoz, hogy ezt megértsük, meg kell nézni, mit jelent pontosan az, hogy "agymosás":

Wikiszótár: Agymosás: Erőszakos ráhatás valaki gondolkodásmódjának megváltoztatására.

Angolul értőknek itt van egy teljes leírás.

Összefoglalva: az emberi elme megváltoztatása, kontrollálása pszichológiai technikákkal, lecsökkenteni az alany képességét, hogy önállóan gondolkodjon, bevezetni új, nemkívánatos elképzeléseket az alany elméjébe, megváltoztatni a viselkedését, értékrendjét, hitét.

A Szcientológia nem alkalmaz semmilyen erőszakot vagy rejtett elme-manipulációt. Éppen ezzel ellentétesen, felébreszti az embereket, és a tanulás útján éri el a magasabb tudatosságot. 

A Szcientológia felszabadítja az embereket és képessé teszi őket arra, hogy a saját fejükkel gondolkodjanak. Az Egyház tagjainak milliói számoltak be azokról a határozott előnyökről, amelyeket a Szcientológia révén értek el. Személyes sikerbeszámolóik visszatérő mondanivalója az, hogy most jobban kezükben van az életük irányítása, mint korábban bármikor.

Valójában L. Ron Hubbard volt az egyik első olyan ember, aki felfedezte és leleplezte az Egyesült Államok hadserege és titkosszolgálata által a II. világháború alatt és után folytatott agymosási és elmekontroll-kísérleteket. Sőt mi több, azt is felfedezte, hogy az általa kifejlesztett technológia, a Dianetika képes helyrehozni a „fájdalom-drog-hipnózis” hatásait (ez a módszer a hipnózis egy alattomos válfaja).

Évekkel azután, hogy L. Ron Hubbard ezekről a kormánytámogatással folytatott pszichiátriai elmekontroll-kísérletekről írt, az információszabadság törvénye alapján olyan dokumentumok kerültek napvilágra, amelyek részletesen leírták, hogy ezek a technikák milyen széles körű használatban voltak. Az évek során a Szcientológia Egyház számos más esetben derített fényt agymosással vagy elmekontrollal kapcsolatos tevékenységekre, például azokra, amelyeket az úgynevezett „visszaprogramozás” alatt használtak. Az ilyen gyakorlatok homlokegyenest ellenkeznek a Szcientológiával, amelynek célja felszabadítani az Embert, és helyreállítani az arra való képességét, hogy ő irányítsa a saját életét.

Megjelent egy kiváló írás egy független szerző tollából a témában, minket is megemlít benne.

 

brainwash.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614813920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása