Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Beszéljünk a bizniszegyházakról...

2019. május 10. - langelaszlo

TÉVHIT: "A Szcientológia egy bizniszegyház, csak a pénzért tevékenykedik."

Bizniszegyház: ezt a lejárató kifejezést nemrégiben találták ki. Igazán meghatározást sem nagyon találtam hozzá.

Valami ilyesmit jelenthet:

Egy olyan szervezet (csoport, vállalkozás), amely látszólag egyházi köntösben tevékenykedik, de nincsenek igazán vallásos céljai, hitelvei, gyakorlatai, és a fő célja a pénz megszerzése az emberektől.

A 2011 körül elterjedt, hogy voltak olyan "egyházak" itthon, akik egy autószerelő műhely köré épültek és a "szent csavarkulcs"-hoz imádkoztak. És így tovább.

Akkoriban egy tisztviselő így nyilatkozott: "Az egyházaknak járó támogatásokra utazó, valós hitéleti tevékenységet nem folytató egyházak" a bizniszegyházak.

Nézzük meg, hogy a Szcientológia mit is csinál és milyen célból.

1. Valós hitéleti tevékenység: természetesen a Szcientológiának komoly és teljes hitéleti tevékenysége van, amelyet nagyon sok szakértő és tisztviselő is elismert az egész világon. Ezt a két weboldalt ajánlom:

http://www.scientologyvallas.hu/ és https://www.szcientologia.org.hu/

2. Állami/kormányzati támogatások: a Szcientológia soha nem kívánt kapni kormányzati támogatást a tevékenységéhez. Ez szilárd alapelvünk is.

3. ProfitszerzésA Szcientológia egyházak nem profittermelő szervezetek, hanem minden adományt kizárólag vallási küldetésük megvalósításához használnak fel. Egyének nem gazdagszanak belőle, lásd ezt és ezt a cikket.

Ezek pontosan mutatják, hogy a Szcientológia nem esik bele ebbe a kategóriába.

 

rb_blog_churchfinancialteams.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr5014819686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása