Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Oltani vagy nem oltani? - a Szcientológia álláspontja

2019. május 06. - langelaszlo

TÉVHIT: "A szcientológia egyház oltásellenes."

Az egyik ausztrál hírportál utánajárt, hogy mi a véleményünk a védőoltásokról.

"A védőoltásokkal kapcsolatban a Szcientológia egyház a következőket mondta a Hollywood Reporter-nek: “nem foglal állást ezzel az üggyel kapcsolatban, egyik oldal javára sem.”

A New York-i Szcientológia egyház elnöke, John Carmichael, elmagyarázta a Beliefnet weboldalnak, hogy nincs hivatalos álláspontjuk, azaz vallási alapelvük, a védőoltásokkal kapcsolatban:

“A Szcientológusok elég független emberek, ezért azt mondom, hogy valószínűleg hajlamosak egy kicsit több kutatást végezni a különféle orvosi eljárások és ilyen dolgok hatásaival kapcsolatban. A saját döntéseiket meghozzák, de ezek olyan döntések, amelyeket az egyház nem próbál semmi módon sem befolyásolni.”

Az is igaz, hogy a Szcientológusok abban hisznek, hogy "az igaz, ami a számodra igaz."

Mi nem hiszünk vakon abban, hogy "minden védőoltás jó", vagy hogy rossz, hanem azt tartjuk, hogy minden szcientológus önmaga vizsgálja meg a dolgot. 

Az egyik prominens magyar szcientológus orvos kifejtette nekem a védőoltások alapelveit, történetét, és hogy meggyőződése, hogy igaz alapelvekre épül a rendszer. Ebben teljesen egyetértettem vele.

Másik kérdés a mellékhatások, különböző gyártók, országok, szabályok. Nos, ez van rábízva a szcientológusokra.

Egy amerikai szcientológus ismerősöm elmagyarázta, hogy náluk hányféle védőoltást kell megkapni (többet szerinte, mint Magyarországon) és ők a szabad szülői választásért harcolnak.

Mindig gyanús, ha extrém véleményt akarnak ránk erőszakolni. A világ, és a logika, nem fekete-fehér.

 vedoolt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr7614811766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása