Ismerd meg a szcientológusok nézőpontját is!

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Tévhitek a Szcientológiáról - Válaszok

Szcientológusok és a család

2019. május 01. - langelaszlo

TÉVHIT: "Nem törődünk a családdal, az egyház vagy az írásaink nem támogatják a gyerekeket és családi egységet."

Az egyház és a szcientológia alapelvei abszolút támogatják a nagy és erős családokat.

A magyar szcientológus közösségben nagyon sok stabil és összetartó család van. A Scientology TV műsorai bemutatnak számos szcientológus családot. (Pl. lásd itt >>)

Az egyház nemzetközi vezetése létrehozott számos vallási tanfolyamot a családok számára:

Hogyan teremtsünk sikeres házasságot? tanfolyam

Hogyan tartsunk fenn egy boldog házasságot? tanfolyam

Egy házasság megmentése tanfolyam

Hogyan legyen boldog kisbabánk? tanfolyam

Sikeres gyereknevelés tanfolyam

Hogyan neveljünk sikeresen tizenéveseket? tanfolyam

Ezek a tanfolyamok bárki által elvégezhetőek a szervezeteinkben és a helyi misszióinkban és nagyon használható alapelveket és gyakorlati lépéseket tartalmaznak a házasság és a gyermeknevelés témáiban.

Rendezvényeinken is láthatjuk a családjainkat és büszkék vagyunk gyermekeinkre.

Az egyház szerzetesrendjének (Sea Org) tagjai nem vállalhatnak gyermekeket szolgálatuk ideje alatt. Párkapcsolatok és család ott is van. Amennyiben gyermekeket szeretnének vállalni, azt a Sea Orgon kívül tehetik meg. Ebben hasonlítunk a legtöbb másik egyház szerzetesrendjéhez.

 

scn.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szcientologia-tevhitek.blog.hu/api/trackback/id/tr2414797786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.05.15. 11:21:23

Lehet-e egy homoszexuális szcientológus? Ha igen, akkor milyen kezelést kap erre, tekintve hogy ezt ti betegségnek tekintitek. Mennyi idő alatt tudjátok gyógyitani ezt az állapotot?

langelaszlo 2019.05.15. 11:24:46

Erről a témáról nemsokára lesz egy külön cikk.
Lehet, igen. Mivel az egyházunk nem diszkriminál szexuális orientáció miatt, szívesen fogad ilyen embereket is, lehet részt venni vallási szolgáltatásokon.
Nem tekintjük betegségnek ezt az állapotot. Emiatt nem is "gyógyítjuk". Az Egyház különben sem végez semmilyen gyógyító tevékenységet, az orvosokra bízzuk ezt, ahogyan ezt egy másik cikkben már leírtam.

büdös zokni 2019.05.15. 11:37:40

Hogyan egyeztethető össze a válaszod azzal, hogy a homoszexualitást 1.1-re helyezitek a tónusskálán? Ha szivesen fogadtok magatok közé homoszexuálisokat, akkor ő lehet Sea Org tag is vagy akár ügyvezető a budapesti ideális szervezetben?

langelaszlo 2019.05.15. 11:41:14

Nem tesszük ezt, ez is egy tévhit. A Túlélés tudománya könyv javított kiadásában (2007) már semmi ilyenről nincs szó, L. Ron Hubbard eredeti írásaihoz visszatértünk.
Erről nemsokára írok cikket. Ügyvezető és vallásos rendünk tagja az lehet, akit egy sokkal hosszabb kvalifikációs lista alapján elfogadnak. Attól függetlenül az igaz, amit írtam az előbb.
süti beállítások módosítása